Undgå fejlberegninger og overgødskning med ny funktion på mobilen

Når du skal udbringe flydende gødninger er det en velkendt problemstilling, at i gødningsplanen er mængden angivet i kg/ha, og marksprøjten skal indstilles til at udbringe l/ha.

De flydende gødninger har typisk en vægtfylde på ca. 1,10 til 1,40 kg/l. Dvs. indstillingen af marksprøjten er ikke 1:1 i forhold til det, der står i gødningsplanen. Der skal omregnes til fra kg/ha til l/ha, og hvordan gør man nu lige det?

Beregn automatisk og undgå overgødskning

Står du i marken og skal omregne fra kg/ha til l/ha kan det være svært at huske formlen for at omregne fra kg/ha til l/ha – skal der nu ganges eller divideres kg/ha med vægtfylden for at få mængden i l/ha?

Det behøver du heldigvis ikke længere selv at huske og regne på!

For i Næsgaard MOBILE findes en ny funktion, som laver denne beregning for dig. Funktionen er som en lille lommeregner og laver omregningen af mængderne fra kg/ha til l/ha.

Er du i tvivl om noget, så er det bare at tage mobilen op af lommen og finde behandlingen, så klarer den nye funktion resten. Det er der god økonomi i. Ved at bruge denne funktion sparer du tid i marken, og du undgår faren for at regne forkert, hvilket evt. kan resultere i en stor overgødskning.

Sådan gør du:

Handelsgødning: Der åbnes en dialog hvor der kan angives vægtfylde kg/l. Der kan ses hvor mange l pr. ha og l i alt der skal bruges til marken. Feltet kg/l er på nogle flydende gødninger forudfyldt og kan rettes.  Det kan tastes manuelt.

Se vejledning her