Vidste du, at ….? Næsgaard nyheder 2021

vi lægger et stort arbejde i at opdatere programmerne med de nyeste nøgletal og regler fra myndighederne? Vi videreudvikler også selv på funktionerne. Selv mindre justeringer betyder en optimering af dit arbejde. Her er lidt eksempler.

Undgå fejlberegninger og overgødskning med ny funktion på mobilen

Når du skal udbringe flydende gødninger, er det en velkendt problemstilling, at i gødningsplanen er mængden angivet i kg/ha, og marksprøjten skal indstilles til at udbringe l/ha.

De flydende gødninger har typisk en vægtfylde på ca. 1,10 til 1,40 kg/l. Dvs. indstillingen af marksprøjten er ikke 1:1 i forhold til det, der står i gødningsplanen. Der skal omregnes til fra kg/ha til l/ha. I Næsgaard MOBILE er der i 2021 lavet en ny funktion, som laver denne beregning for dig. Funktionen er som en lille lommeregner og laver omregningen af mængderne fra kg/ha til l/ha.  Er du i tvivl om noget, så er det bare at tage mobilen op af lommen og finde behandlingen.

Hent udbyttedata med få klik og uden USB-nøgle

Samarbejdet mellem Datalogisk og CLAAS omkring dataudveksling betyder, at der er direkte forbindelse mellem Næsgaard MARKKORT og CLAAS Telematic software i mejetærskeren. Det betyder også, at du kan hente udbyttedata frem i Næsgaard MARKKORT programmet med få klik og uden brug af USB-nøgle. Du kan også uploade dit markkort med markgrænser til mejetærskeren.

Opdatering af øvrige funktioner, f.eks:

Næsgaard MARK:

  • Optimering af Lagerstyring på bedrifter med Partnerskab
  • Ind- og udfletning af kartoteksæt og partnerskab er rettet i forhold til temaer i Observationer
  • Mulighed for selv at angive analysedata ved overførsel af analyser fra Næsgaard MARKKORT

Næsgaard MOBILE:

  • Observationer vises med antal, når der er mange på samme område

Næsgaard MARKKORT:

  • Nyt Høstårskontrol der letter skift mellem markkort tilhørende forskellige høstår