Overblik under jorden – få dræn på mobilen

Vejret er stadig vådt, og det er særlig aktuelt at få kigget drænrør og brønde efter. Ligger og fungerer de, som de skal? Du kan vælge at bruge lang tid på at finde dem, tage tilbage på kontoret og kigge på drænkortet eller tage kortet med i marken, hvor det enten bliver vådt eller blæser væk.

ELLER du kan gøre det PÅ DEN NEMME MÅDE med mobiltelefonen!

Gør som landmand Kristian Stryg og brug et digitaliseret drænkort og Næsgaard Observationer på mobiltelefonen.

Digitaliseret drænkort letter arbejdsprocessen


Med Næsgaard MOBILE app’en kan Kristian se sine drænkort på mobiltelefonen. Han bruger også det tilhørende Observationsmodul, hvor han stående i marken kan lave en kortlægning.

En gasledning skulle graves ned, så det var vigtigt at have præcist kendskab til placeringen af drænrørene. Vigtigt var også nem adgang til drænkortet, når det skulle bruges i marken. ‘Tidligere havde jeg drænkortet kun på papir, men det er altså meget lettere, når jeg ikke skal tilbage på kontoret og se på kortet’ siger Kristian og forsætter ’jeg var også rigtig glad for kortet på mobilen i 2023 med alt det vand der kom.’

Du kan få hjælp til digitaliseringen af f.eks. en landmåler. Du kan også selv scanne dine papirdrænkort og importere og redigere dem i kortprogrammet Næsgaard MARKKORT. Kontakt Datalogisk for vejledning til at få vist dine dræn i kortprogrammet.

Nem registrering direkte i Næsgaard MOBILE med Observationsmodul

Med mobiltelefonens indbyggende GPS og kamera kan Kristian registrere, hvor dræn og brønde ligger, og på hvilken mark han befinder sig.

’Det er SMART’ siger Kristian ’man tager et billede og logger f.eks. drænrør, brønd, ukrudt eller en stor sten’. Det digitaliserede drænkort og Observationsmodulet supplerer hinanden godt, mener Kristian. At det alt sammen foregår på mobiltelefonen er det væsentlige, det letter i den grad arbejdet.

Du kan redigere og forfine dine egne Observationer fra mobilen i Næsgaard MARKKORT.Læs mere om Observation
Manual Observation