Startskud til ny erfagruppe om præcisionslandbrug

Datalogisk har i samarbejde med Albrecht Agro søsat en ny erfagruppe, som skal introduceres til tilgængelig teknik og værktøjer til at fremme præcisionslandbrug på deres bedrift. Derudover vil der være videndeling og sparring deltagere imellem omkring deres egne erfaringer.

7 landmænd og driftsledere deltog i opstartsmødet hos Datalogisk. Fælles for dem alle er, at de faktisk har programmer og udstyr på bedriften, som gør dem i stand til at kunne udføre gradueret tildeling i marken ud fra en tildelingsfil, det bliver bare ikke brugt. Det viser nødvendigheden af sådanne faglige fora – som f.eks. en erfagruppe – så viden og know how når helt ud til landmanden.

Flemming S. Christensen, landmand med bedrift på 200 hektar ved Stokkemarke på Lolland, var med til mødet og er klar på at deltage i det videre forløb. ’Jeg har Næsgaard MARK, gødespreder og sprøjte, men skruer manuelt op og ned i marken’ fortæller Flemming’. Han har deltaget i andre erfagrupper og synes det er værd at bruge tid på. ’Hvis jeg kan spare noget på bedriften, er det altid et plus’, siger Flemming.

Per fra Datalogisk forklarer: ’Erfagruppen tager udgangspunkt i, hvordan du kan indføre præcisionslandbrug på din bedrift, uden at du skal foretage en stor investering i nye maskiner’.

Næste møde vil ligge i slutningen af marts, og Datalogisk ser frem til at dele de fremtidige møder og muligheder med øvrige kunder og interessenter.

Læs mere her om hvilke emner der behandles i erfagruppen