Ukrudtsregistrering allerede i stubben med WeedMaps

Årets høst har været udfordret med det stærkt omskiftelige vejr. Men uanset hvordan høsten bliver bjærget, er den nye vækstsæson allerede i gang, og fokus på ens ukrudtsforekomst skal skærpes, hvis næste års vækst skal have den mest optimale start.

Ukrudtsregistrering kan i dag foretages automatisk med brug af WeedMaps. App’en, der fik tre stjerner på Agromek sidste år, er lige blevet opdateret og giver muligheden for at danne et overblik over både ukrudtsforekomst og intensitet umiddelbart efter høst. Efter høst afslører stubmarken tydeligt eventuelle forekomster af ny bundukrudt. Den tidlige registrering giver dig nu flere muligheder for en kortlægning af ukrudtsintensiteten og udbredelsen i dine marker. Du kan således allerede ved den første stubbearbejdning af jorden få dannet en registrering og efterfølgende et oversigtskort i Næsgaard MARKKORT, der netop viser, hvor du tidligt kan gøre en målrettet indsats.

Den nye funktion kan nemt blive gennemført. Når du starter app’en op, klikker du ”Settings” og under ”Følsomhed” vælger du ”Stubmark” og så accepterer du ændringer. Derefter gør du som i manualen – forbinder kameraet og starter operationen. Dine data bliver gemt i din Næsgaard MARKKORT profil.

Efterafgrøder: Opdateringen af WeedMaps app’en har også udvidet anvendelsen til at kunne kortlægge hvor ensartet og veletableret dine efterafgrøder er blevet. Kortlægningen kan så efterfølgende danne grundlag for en evt. dokumentation for hvor veletableret efterafgrøderne er blevet. Anbefalet indstilling er det samme som ”Stubmark”.