Datalogisk inviterer journalister i marken!

I samarbejde med Aarhus Universitet inviterer Datalogisk til pressearrangement onsdag den 9. maj. Her vil vi præsentere projektet RoboWeedMaPs, som går ud på at udvikle et kamera, som baseret på kunstig intelligens, skal genkende, differentiere og registrere ukrudt i marken. 

Forskning og udvikling foregår på Aarhus Universitet, under ledelse af seniorforsker Rasmus Nyholm Jørgensen. Projektet er til dels finansieret af Innovationsfonden og strækker sig over 4 år. Med udviklingen af den nye kunstige intelligens tages præcisionslandbrug ’to the next level’.

Demonstration i marken

Vi viser, hvordan ukrudtskameraet – monteret på en ATV-motorcykel – fungerer i praksis. Hvordan billedindsamlingen foregår, og hvordan den bedst mulige sprøjteanbefaling genereres. Vi udarbejder et tildelingskort, som kan bruges i en Danfoil sprøjte. Der vil også være mulighed for at se, hvordan man kan bruge en drone til at overflyve marken og på den måde kortlægge markens ukrudt.

  • Rasmus Nyholm fortæller om tanken bag og visionen for ukrudtskameraet og projektet
  • Hvad er status, hvad ved og kan vi nu?
  • Praktisk demonstration i vårsæd
  • Hør mere om metoden bag den kunstige intelligens Deep Learning og Big Data
  • Mød Datalogisk og hør mere om vores deltagelse i projektet og Næsgaard MARKKORT
  • AgroIntelli fortæller om WeedMaps kameraet udviklet i samarbejde med Datalogisk, som allerede nu kan detektere ukrudt og vise ukrudtstætheden på smartphone eller tablet.

Hvor:

Aarhus Universitets forsøgsmarker på Foulumgaard, Hobro Landevej 17, 8830 Tjele.

Hvornår:

Vi starter kl. 11 og slutter ca. kl. 13.00.

Læs mere om RoboWeedMaPs