november 5, 2021

Installation af Næsgaard Mark på ny PC

Denne vejledning beskriver, hvordan du installerer Næsgaard Mark fra Internettet.

Den første gang du installerer programmet på en PC, skal du have en registreringskode fra os, for at få programmet til at køre. Har du ikke koden, så vent med at installere programmet, til du har fået den.

Du starter installationen af programmet fra vores hjemmeside på adressen:

https://datalogisk.dk/hent-program/.

Alle programmer på din PC skal være lukket FØR du igangsætter installationen. Som udgangspunkt skal din pc også være opdateret. Afventning af opdateringer der mangler at blive installeret kan forhindre følge-installation / opdatering af Native Client, andet software og .NET der skal bruges af Næsgaard Mark.

Klik på linket til at hente installationsfilen.

I Edge hentes filen i øverste højre hjørne men den markering for hentede filer (Pil Ned). Klik Åbn fil for at installere.

I Internet explorer kan filen åbnes automatisk.
I Chrome lægges et link til den hentede fil i bunden til venstre af browseren.

Vælg Dansk sprog for installationsprogrammet og Tryk Ok.

Hvis din PC ikke i forvejen indeholder Native client eller .NET version 4.xxxx, vil installationsprogrammet hente de nødvendige komponenter fra Microsoft. Fremkommer dialogen skal du trykke på knappen “Næste” og ”Installér”. Bemærk at installationen kan være tidskrævende – så hav tålmodighed.

Gennemlæs licensaftale for brug af programmet og klik i ”Jeg accepterer betingelserne i licensaftalen”, såfremt du kan acceptere dem. Klik herefter på Næste for at fortsætte installationen. Accepterer du ikke betingelserne kan du ikke fortsætte installationen.

Så bliver du bedt om at taste brugernavn og firma (anvendes kun i lokal installation). Efterfølgende skal du angive om programmet skal installeres til Alle brugere på computeren eller kun til din egen brugerprofil. Vi anbefaler at vælge ”Alle der bruger computeren”. Klik på knappen ”Næste”. Herefter installeres programmet. Når programmet er installeret skal du klikke på knappen ”Udfør” for at afslutte installationsprogrammet.

Herefter bliver du bedt om at genstarte computeren. Klik på knappen Ja for at genstarte.

Start nu programmet via det ikon som er blevet oprettet på computerens skrivebord. Det hedder Næsgaard Mark Du kan også starte programmet via menuen Start > Programmer > DataLogisk > Næsgaard Mark.

Programmet starter med at tjekke for opdateringer. Klik udfør for at hente opdatering.

Inden download vil du blive bedt om at verificere at programmet må installere en opdatering. VÆLG JA (lad være med at løbe efter kaffe før du har svaret JA).

Første gang du starter programmet, skal du indtaste den tilsendte registreringskode der installerer din licens. Indtast koden og tryk på Ok.

Du kan nu Logge dig på med dit brugernavn og password tilknyttet licensen og har adgang til alle dine data. Bemærk man kan ikke logge på med brugernavn og password tilknyttet anden licens.