En absolut aftale!

Produktion af vinterhvede til udvikling af vodka skal være bæredygtigt og belaste miljøet mindst muligt. Det skal Datalogisk A/S være med til at sikre. Virksomheden har indgået en samarbejdsaftale med svenske The Absolut Company AB, som udvikler og producerer Absolut Vodka.  

Hos The Absolut Company er der i høj grad fokus på at have en grøn profil. Den svenskbaserede virksomhed bruger udelukkende lokale producenter. Gennem dokumentation af indsatsen i marken, skal der følges op på målet omkring reducering af miljø- og klimapåvirkningen, når det gælder brugen af kemi og gødning.

’At tage hensyn til miljøet er ikke bare vigtigt for os – det er essentielt for at kunne fortsætte med vækst og succes’, siger Johan Blixt, Director Purchasing hos The Absolut Company AB. Han fortæller videre, at virksomheden har udviklet et produktionskoncept, som optimerer kvaliteten af vinterhveden samt minimerer brugen af gødning og sprøjtemidler.

På andre områder tænkes der også miljøvenligt. Produktionen af alkohol er CO2-neutral og gennem høj anvendelsesgrad af genbrugsglas, minimering af energi- og vandforbrug i produktionen, og transport med brug af biobrændsel minimeres miljøpåvirkningen. Når der distribueres verden over er skibsfart den foretrukne form for transport for således at udlede så lidt CO2 som muligt.

Datalogisk vil bl.a. være ansvarlig for løbende at levere opdateret materiale omkring krav til produktion af vinterhveden til The Absolut Company’s database. Derudover er der selvsagt samarbejde omkring programmer, som skal bruges til selve online registreringen af anvendte sprøjtemidler og gødning. Hertil kan landmanden bruge programmerne Næsgaard MARK og Næsgaard MOBILE.

’Vi er en velkendt og velrenommeret spiller på det svenske marked’ fortæller Birger Hartmann fra Datalogisk og fortsætter ’det nye samarbejde bekræfter tilliden til vores produkter, og vi er rigtig glade for at kunne starte samarbejdet med The Absolut Company.

Faktaboks:

  • The Absolut Company AB har det globale ansvar for produktion, udvikling og strategisk markedsføring af Absolut Vodka, verdens femte største internationale alkoholmærke. Absolut Vodka produceres kun i Åhus, Skåne. Produktionen sker med brug af samme metode som blev udviklet af grundlæggeren LO Smith. I dag er det Sveriges største eksportør af enkelt levnedsmiddelprodukt. The Absolut Company er et datterselskab i Pernod Ricard gruppen, verdens andenstørste vin- og alkoholproducent.
  • Datalogisk A/S udvikler online management programmer til planteavlen både i ind- og udland, herunder Næsgaard MARK, Næsgaard MARKKORT, Næsgaard TID, Næsgaard MOBILE.

For mere information kontakt: Direktør Birger Hartmann, Datalogisk på tlf. 7020 3311 eller e-mail birger.hartmann@datalogisk.dk.