Datalogisk sikrer bæredygtigt vinterhvede til vodkaproduktion

Tilbage i januar i år kunne vi fortælle, at Datalogisk og svenske The Absolut Company havde indgået en samarbejdsaftale.

Som et led i den svenske virksomheds grønne profil, skal produktionen af vinterhvede til udvikling af vodka være bæredygtigt og belaste miljøet mindst muligt. The Absolut Company bruger kun lokale landmænd til levering af hveden for således at eliminere lange transporter med høj udledning af CO2.

Men virksomheden går nu et skridt videre, idet landmanden skal dokumentere sin indsats i marken, når det gælder brugen af kemi og gødning. På den måde kan der kan følges op på målet omkring reducering af miljø- og klimapåvirkningen, også på markniveau.

Datalogisk er i den sammenhæng ansvarlig for løbende at kunne levere opdateret materiale omkring krav til produktion af vinterhveden til The Absolut Company’s database. Derudover er der samarbejde omkring programmer, som skal bruges til selve online registreringen af anvendte sprøjtemidler og gødning. Hertil kan landmanden bruge programmet Næsgaard Management.

Introduktionsmøder

Efter opstart, test og implementering af systemet er The Absolut Company nu klar til at tage de første møder med deres leverandører, landmændene, og introducere dem til teknologien og den nye arbejdsgang. De finder sted den 23. oktober og 7. november 2018 i Kristianstad.

 

Se mere her