Datalogisk viser innovation og Agromek STAR på Nordeuropas største landbrugsmesse

Datalogisk viser innovation og Agromek STAR på Nordeuropas største landbrugsmesse

Den første del af et helt nyt driftsledelsesværktøj er klar til at blive præsenteret på Agromek 2018. Det er et modul, som giver mulighed for besparelse af både arbejdstid og omkostninger ved markarbejdet. På sigt vil værktøjet ligeledes kunne anvendes til den strategiske planlægning af bedriftens udvikling.

PRESSEMEDDELELSE 7. november 2018

Næsgaard OPTIMIZER kan anvendes i marken og hjemme på kontoret til optimal beregning af kørslen i marken. Det vil sige, der foretages færrest vendinger og køres i de mest hensigtsmæssige retninger. Som bruger skal man blot angive redskabsbrede og antal foragre.

For alle brugere af Næsgaard markstyringsprogram vil den nye løsning være meget let at bruge, da Datalogisk allerede har lagt alle brugernes markgrænser ned i kundernes program. Således vil alle brugere af Næsgaard MOBILE app’en altid have deres markgrænser med sig, og afhængig af det redskab man kører med (plov, sprøjte eller fx mejetærsker), vil man derfor altid kunne planlægge den mest optimale kørsel, uanset hvilken af sine marker man kører ind på. Og marken – den finder programmet også selv.

Mere end et markstyringsprogram

’Som virksomhed er det vigtigt for os at kunne tilbyde denne type af løsninger til vores kunder, fortæller adm. direktør Birger Hartmann, og fortsætter: ’Næsgaard programmerne skal kunne meget mere end blot at sikre, at planteavleren overholder krav om efterafgrøder, anvendelse af gødning og plantebeskyttelse m.m.’

Derfor har Datalogisk også i de senere år lanceret flere moduler og udvidelser til sine programmer til brug for driftsoptimering. Alene sidste år blev lanceret både en udvidelse af lagerstyringsmodulet med høstinformation samt WeedMaps (kamera og app) til registrering af ukrudt.

På Agromek er det kun det første skridt i en lang række beregninger, som Næsgaard OPTIMIZER vil kunne i fremtiden, som præsenteres. Særligt når der gøres overvejelser om udvidelse af bedriften eller køb af nye redskaber er det et kardinalpunkt, at maskinpark og markernes størrelse og form passer sammen. Ud fra maskinpark og nuværende markarealer vil der kunne beregnes dem mest optimale sammensætning af maskiner, og skal der lægges marker sammen eller dyrkes yderligere arealer, vil dette også kunne løses i Næsgaard OPTIMIZER.

Mød os på stand D 3356

Idet Næsgaard OPTIMIZER er tildelt en Agromek STAR, vil programmet være blandt de nyheder, der sættes særligt fokus på, når dette års Agromek skydes i gang den 27. november.

 

For mere information samt spørgsmål kontakt Birger Hartmann, Datalogisk: tlf. 7020 3311, e-mail birger.hartmann@datalogisk.dk